Digi ja nuoret

Nykyajan nuoret ovat syntyneet digiaikaan ja kaikki on heille itsestään selvää, mutta nuoret tarvitsevat aikuisten apua ymmärtääkseen kokonaisuuksia. Aikuisten tehtävä on luovia lasten kanssa digimaailman saloissa ja pyrkiä auttamaan lapsia ja nuoria olemaan hairahtumatta väärille digipoluille.

Nuorissa on myös tulevaisuus ja monet nuoret pystyvät auttamaan ikäihmisiä näiden digivaikeuksissa. Ikäihmisille koko digitaalinen maailma saattaa tuntua vieraalta, koska mitään vastaavaa ei ollut olemassakaan heidän nuoruudessaan tai edes aikuisiässä. Siksi moni nykynuorille itsestään selvä asia, on täysin tuntematon ikäihmisille.

Kaikki eivät nuoristakaan osaa

Edes kaikki nuoret diginatiivit eli nuoret, jotka ovat syntyneet digiaikaan, eivät osaa käyttää kaikkia nykyaikaisia laitteita ja ohjelmia. Varsinkin hyötyohjelmat ja sisällön tuottamiseen vaadittavat taidot voivat heilläkin olla hatarat.

Aikuisten asema tärkeä

Ennen kuin nuoresta tulee aikuinen, on tärkeätä että aikuiset nuorten elämässä tietävät edes jotenkin, miten nuori käyttäytyy digissä, missä hän on ja mitä hän tekee. Aikuisten on hyvä jo lapsuusiässä käydä digiasioita läpi lapsensa kanssa, ettei asiat pääse aivan käsistä, sillä teini-iässä saattaa olla jo liian myöhäistä keskustella perusasioista.